4 Aşamalı Normalleşme planını 15 mart Hürriyet’teki yazısında Can Aydoğmuş söylemişti.


Kafeler, camiler ve okullar ne zaman açılacak? İşte, 4 aşamalı normalleşme planı

Salgın etkisinin kırılmasıyla birlikte son dakika haberleri ve gelişmeleri de gelmeye devam ediyor. Dünyayı saran koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasıyla bir süredir devam eden kısıtlamalar da yerini normalleşmeye bırakıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki AK Parti MYK’da normalleşmeyle ilgili dört aşamalı eylem planı gündeme geldi. İşte aşama aşama normalleşme planı

AMİLER, KAFELER, PANDEMİ HASTANELERİ 

İkinci aşamada sokağa çıkma kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılması planlanıyor. 65 yaş için serbest gün sayısı artacak. Kafe ve lokantalar belli sınırlamalarla hizmet verecek.

AÇIK HAVA KONSERLERİ VE TİYATROLAR 

Sinema, tiyatro ve açık hava konserler gibi etkinliklerin temmuzda başlaması hedefleniyor. Toplu etkinliklere sayı kısıtlaması ile izin verilmesi de planlar arasında. Konserlerde de birer koltuk boşluk bırakılacak, maske ile izlenebilecek.

OKULLAR EYLÜL’DE AÇILIYOR 

Üçüncü aşama 1 Eylül’den başlayıp yıl sonuna kadar devam edecek. 31 Aralık 2020’de kamu tam kapasite olarak çalışacak fakat bazı toplantılar telekonferans ile yapılmaya devam edecek. Okullar açılacak fakat öğrenci ve öğretmenler bazı tedbirlerle okula gidecek. Hijyen kurallarına dikkat edilecek.

VE TAM NORMALLEŞME 

Dördüncü aşamanın 2021 yılı ocak ayının ilk haftası başlaması planlanıyor. Dördüncü aşama ile birlikte hayatın artık tam olarak normale dönmesi hedefleniyor.

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/can-aydogmus/corona-virusu-ne-zaman-bitecek-astroloji-yorumu-41469047

Son Dakika Haberler

https://www.hurriyet.com.tr/galeri-son-dakika-haberler-kafeler-camiler-ve-okullar-ne-zaman-acilacak-iste-4-asamali-normallesme-plani-41511554/4

Leave a Reply